Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Beste relatie,

U kent mij als uw belastingadviseur, maar via deze manier wend ik me tot u in een andere rol, namelijk als penningmeester van de Stichting Trust in Unity. Met enige schroom, moet ik bekennen. Want het is niet mijn gewoonte om zakelijke relaties te benaderen over donaties of sponsoring. Mijn bezoek enige tijd geleden aan de kinderen in Ghana, waar deze stichting zich voor inzet, heeft daar echter verandering in gebracht. Want ik heb nu met eigen ogen gezien wat een wereld van verschil onze hulp kan betekenen voor hen, hoeveel onze euro’s ertoe doen hier. Waar gaat het om?

Trust in Unity
Trust in Unity is een stichting met een ANBI-status, die zich al tien jaar inzet voor intelligente en gemotiveerde Ghanese kinderen die hun studie willen afmaken, maar daar de financiële middelen niet voor hebben. Ook ondersteunt zij hen emotioneel door Ghanese voogden in te schakelen. De stichting heeft een Ghanees en Nederlands bestuur. Op trustinunity.com stellen de kinderen zich voor en maken ze ons deelgenoot van hun dromen. Ook leest u hoe de stichting hun levens veranderd heeft.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Van Comfort Adu Darko bijvoorbeeld:

“Trust in Unity draagt een steentje bij aan mijn ideale wereld en heeft ook mijn leven op vele manieren veranderd: ze heeft het voor mij mogelijk gemaakt om naar school te gaan. Ook helpt ze me om in contact te komen met anderen: ik ontmoet nieuwe en verschillende mensen en maak nieuwe vrienden. Mijn droom voor Trust in Unity is dat ik haar kan helpen anderen te helpen, zoals ze dit ook voor mij heeft gedaan. Mocht ze mij nodig hebben dan zal ik er altijd zijn.”

Wat kunt u doen?
Trust in Unity werft geld in Nederland om haar activiteiten in Ghana te kunnen betalen. Denkt u dan aan het organiseren van exposities, verwendagen of een veiling. Helaas lopen de opbrengsten van donaties en sponsorbijdragen in Nederland terug, wat kan betekenen dat we de kinderen minder goed kunnen ondersteunen. En dat is wel het laatste wat we willen. Daarom trek ik nu de stoute schoenen aan en benader u met de vraag of u ook iets wilt betekenen voor deze kinderen:
door een eenmalige donatie, door structureel bij te dragen of door sponsor te worden van één kind.

Fiscaal aftrekbaar
Als penningmeester weet ik dat iedere euro besteed wordt aan deze kinderen, die hierdoor echt een toekomst krijgen. Niets blijft er aan de strijkstok hangen, want beide besturen krijgen geen cent betaald en ook de reizen naar Ghana betalen we zelf. Als uw belastingadviseur vermeld ik dan uiteraard dat donaties fiscaal aftrekbaar kunnen zijn, zowel voor een particulier als bedrijf.
Ik wil dit doel dus van harte bij u aanbevelen. Meer niet, want u moet zich vooral niet vanwege onze zakelijke relatie verplicht voelen om te doneren of sponsoren.

Op www.trustinunity.com staan onder andere de jaarverslagen en het beleid van de stichting. Via deze site kunt u ook doneren. Verder is veel te vinden op de Facebookpagina. Wilt u eerst een gesprek met mij hierover? Ik maak hier graag tijd voor vrij.
Als u besluit te doneren of sponsoren, dan dank ik u alvast hartelijk, namens ‘onze’ kinderen.

Met vriendelijke groet,

Gunther Hoffmann